Meevaren? Dat kan!


Meevaren? Dat kan!

Meevaren? Dat kan!

Meevaren? Dat kan!

Meevaren? Dat kan!

Charter een hele boot of vaar mee op een gastentocht

De schepen van Tolerant worden voor dagtochten gecharterd door particulieren en bedrijven (€ 600/dag, inclusief bemanning) voor verjaardagen, jubileumfeesten of als huwelijksbootje, teambuilding of zo maar, omdat het een leuke uitstap is.

Charter D’n Bruinen, de Pegasus of de Anne & De Zaatman (12 passagiers) en kies een datum die je past. Elke dag die niet rood of blauw is op de vaarkalender, is vrij. Wie vaart er met je mee, wanneer vertrek je en ben je terug, wat doe je allemaal ondertussen? Je kiest het allemaal zelf. Alleen met het tij (de stroming) dien je rekening te houden want die kunnen we niet voor je aanpassen. Vraag na wat de opties zijn wanneer je je vaartocht vastlegt (havens in de buurt, mogelijkheid om droog te vallen, restaurant, evenement…). Eten en drinken, aangepaste kledij en schoenen, breng je zelf mee. Er is plaats genoeg om je gerief (droog en/of uit de zon) weg te bergen maar een ijskast is er niet aan boord. Kinderen dragen verplicht een zwemvest, die krijg je van ons aan boord.

Ben je met meer dan 12 personen op D’n Bruinen dan vaart de Jan Korneel ook met je mee. Twee hengsten onder zeil blijft een mooi gezicht!

Wil je meevaren? Contact  varen@tolerant-vzw.be

Varen doen we op de Schelde, stroomopwaarts van Antwerpen, en op de Oosterschelde en Veerse Meer in Zeeland (NL); één en ander hangt er van af waar de schepen zich op dat moment bevinden én van de stroom.

Mogelijke dagtochten zijn:

met veerboot Anne & De Zaatman (max. 12 personen)

• Rupelmonde – Antwerpen – ponton Linkeroever – Rupelmonde
• Rupelmonde – Temse – stukje Durme tot de Mirabrug – St.-Amands of Baasrode – Rupelmonde
• Rupelmonde – Schelde – Rupel – Boom – Rupelmonde

met de hengsten D’n Bruinen, de Pegasus en Jan Korneel (max. 12 personen per schip)
• Rupelmonde – Antwerpen – ponton Linkeroever – Rupelmonde
• Stavenisse – zeilen en/of droogvallen op de Oosterschelde – Stavenisse
• Steenbergen – varen op de Vliet tot Benedensas – zeilen op het Volkerak – bezoek aan Oude Tonge of Ooltgensplaat – Steenbergen

In de loop der jaren mochten we al enige honderden enthousiaste passagiers ontvangen en … velen wilden nog eens mee. Het motto van de schippers is “meevaren mag, een handje toesteken mag ook”.

Meevaren op een gastentocht? Contact  varen@tolerant-vzw.be

Je kan een hele boot afhuren (max. 12 personen) of mee aan boord gaan van een gastentocht. Elke vaartocht is er een schipper en minstens twee bemanningsleden aan boord. Je kan niet zelf gaan varen met onze boten.

Tolerant organiseert meerdere gastentochten per seizoen. In plaats van de hele boot te charteren, kan je op deze vaardagen individueel inschrijven (€ 50/ volwassene en € 25/ -12 jarige). Kijk op de vaarkalender naar “gastentochten” voor de geplande data. Als er te weinig gasten ingeschreven hebben, dan kan de tocht verplaatst worden naar een latere datum. Je wordt dan tijdig op de hoogte gebracht. We rekenen op minstens 10 opvarenden per gastentocht op D’n Bruinen en de Pegasus, voor de Anne moeten het er minstens 8 zijn.

Ben je lid van Tolerant, dan krijg je een vaardag cadeau. Lees meer op lid worden.

Herita-leden krijgen korting op een rondvaart. Het tarief voor volwassenen is 45 euro i.p.v. 50 euro en voor kinderen (< 12 jaar) 20 euro i.p.v. 25 euro. Ook krijg je ook korting op het huren van een boot. Je betaalt slechts 550 euro i.p.v. 600 euro.
Inschrijving, afspraak en betaling gebeuren op voorhand. Stuur een mailtje naar varen@tolerant-vzw.be. Hierna krijg je de juiste instructies.

Lid worden van Herita doe je hier.